Over ons

Moritz Spannagel (1981) 

Toen ik in 2004 mijn propedeuse in Logopedie had gehaald, twijfelde ik of ik met mijn studie verder wilde. Daarom besloot ik naar Frankrijk te liften om in de bergen te gaan wandelen en te voelen wat ik werkelijk wou. Ik had nog één lift te gaan en toen stopte een olijvenhandelaar. We kwamen in gesprek en hij vond het ontzettend leuk dat ik hobby-imker was. Op een gegeven moment zei hij: “Maar als je niet zeker weet wat je wilt doen, kun je in Nederland ook olijven verkopen! Jij komt een weekend langs, ik laat je alles zien en in dat weekend krijg je als cadeau 25 jaar beroeps-ervaring mee…” Ik vond het een intrigerend idee en besloot langs te gaan. Ik was meteen onder de indruk. De kramen waar hij mee op de markt stond, zagen er heel ambachtelijk uit. De enorme berg Provençaalse knoflook, de olijven allemaal in houten bakken met houten lepels erin; ik zie het 15 jaar later nog steeds voor me. En de kwaliteit was nog indrukwekkender, ik proefde het idealisme en de eigenheid van de producten, dit was kleinschalige productie en het tegenovergestelde van supermarkt-kwaliteit! Hier had ik een prachtige basis en kon ik al mijn idealisme en passie in mijn producten kwijt!

Sindsdien staan we dus op vrijdag en zaterdag op weekmarkten en proberen we onze klanten het kwaliteitsverschil duidelijk te maken door dit te laten proeven en er ook uitleg over te geven.

Marleen Steggink (1983)

Ik ben Marleen geboren en getogen in Brabant. Na mijn HAVO ben ik gaan reizen en daarna gaan studeren; Creatieve Therapie Beeldend in Amersfoort. Ik ben gaan werken bij de GGZ Friesland. Een leuke dynamische tijd. 😉

Toen ik Moritz voor het eerst ontmoette, nam hij mij de dag erna direct mee naar de markt! Ik weet nog goed dat er een dik pak sneeuw lag en dat we daar samen in de kou stonden, zonder deze te voelen! Zo verliefd waren we!

Ik wist toen nog niet zoveel van olijven, ik vond ze wel lekker, maar ik had geen idee dat er zoveel verschillende soorten en kwaliteiten waren. Toen ik Moritz tegen zijn klanten hoorde praten voelde ik direct zijn idealisme en liefde voor bewust leven en eten, wat ik met hem deel. Hij vertelde vol passie zijn kennis en verhalen aan klanten. En ik hoor mezelf nu hetzelfde doen, naar ‘mijn’ klanten! 😊 Ik hoorde nieuwe dingen die ik heel interessant vond, zowel over de bereidingsprocessen als over kwaliteitsverschillen, die je trouwens ook heel makkelijk kunt proeven! In de loop van de jaren heb ik van zijn passie onze gezamenlijke passie gemaakt en inspireren we elkaar.

Ik vind het echt leuk om lekkere hapjes te mogen verkopen, waar ik met mijn hele hart en ziel en vol vertrouwen achter kan staan. Dat voelt als een feestje!! 😊

Ondertussen sta ik met veel plezier elke zaterdag op de markt in Drachten. Doordat ik deze markt alleen doe, voelt dit ook echt als mijn markt. Bovendien sta ik samen met Moritz op de vrijdagmarkt in Leeuwarden en help ik mee in de bedrijfskeuken om de talloze producten vers voor de markt klaar te maken!

Moritz is, net als goede olijven, zo in mijn leven komen rollen en daar ben ik heel dankbaar voor! Hopelijk zien we u ook eens op de markt in Leeuwarden of Drachten! 🙂